Apa ni?

aku malas lah nak komen lebih2..
semua da baligh keluar darah tiap2 bulan, mimpi basah2..
kalau nak buat sesuatu pikir dulu boleh?
aku panas sket sebab ni da kait dengan ajaran agama aku..
punya la dok promote agar tutup aurat bagi lengkap.. mai2 hampa buat macam ni..

bukan tak boleh bersuara.. mahasiswa patut bersuara..
bukan tak boleh join demonstrasi ke ape.. (aku join xpe pulak haha tapi bukan dalam uni la kan) kata berkumpul secara aman..

TAPI yang perempuan kena la igt batasan.. satgi kata Islam tindas perempuan pulak.. jaga adab di mana pon.. hampa tu senang kena fitnah..bukan sahaja fitnah pada diri saja.. ni dah tahap fitnah agama sendiri..

bila dah jadi camni aku tak tau hukum perempuan menghadiri tempat2 macam ni dah.. Hidir Al Hafiz apa hukum dia? satgi kata aku buat hukum sendiri lak.. doctor boleh bawa keluar ubat saja..

Jaga akhlak.. nasihat pada diri aku juga..

kata bawa suara mahasiswa, suara keramat, tapi mcm ni punya akhlak takdak sapa mau dengar suara hampa la..

aku nak membebel panjang juga, satu pasal streets riot ni, satu pasal didikan agama dari bawah.. tapi mmg panjang sket.. malas lagi skang ni..

ingat bukan agama kita yang menjaga kita tapi biar kita yang menjaga agama kita...

salam..

posted under , , , |

2 comments:

Cik Gojez said...

napa ngn budak u hg?

Shamil Alfilfilani said...

takde dorang ni buat bantahan pilihanraya kampus aritu hehe

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Cheras, HUKM, Kuala Lumpur, Malaysia
An observer, a thinker

Countdown to professional exam

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Followers


    Recent Comments