Tag laila ~


Alangkah baik sekiranya anda menulis 25 perkara yang orang tak tahu semasa kecil anda. Dihujung entri, anda harus memilih 5 orang untuk ditag. Anda amat bertuah jika ditag oleh saya sebab saya ingin tahu lebih lanjut tentang zaman comel anda dahulu.

1. dulu tadika omputeh.. telok molek kindergarten.. pastu masuk taska kat pajak song.. time tu da start ada gf woo haha budak tu cumel je.. pastu ada hari persembahan tadika.. ak menari ngan dia.. menari pakai step lagi.. kecik2 tak tau apa lagi hehehe dulu ada kawan baek pakma robin, asyraf ngan helmi.. skang sume da tak tau g mane..

2. Time darjah 3 ak ada jual sticker yang aku buat sendiri.. ak ukir kat atas ketas sticker pastu ak jual.. byk gile untung dpt time tu.. tapi cikgu azmar macam marah ak jual.. so ak pon stop heheh kecik2 da blaja menjual

3. time abes skolah arab ak terus pegi belakang kampung.. panjat pokok pinang smpai ke pucuk then lepak kat atas layan angin tiup..kekiri kenanan.. pastu hujan ak turun balik..dulu slalu main caplong.. gasing.. guli..terbey (lastik) layang, tengteng la.. panjat pokok la paling masyuk.. penah skali jatuh sebab nak lompat dari dahan ke dahan pokok janggus.. nasib tak patah.. tak benafas 2 minit gak ak menahan sakit haha sume game ade musim die.. so maen ikut musim la..

4. dulu malam2 tidor dgn tok.. pastu nanti tok cite pasal pak pandir sblm tido.. pastu cite time die dulu2.. tentera jepun la.. :( sedih nye teringat balik..

5. malam pon kena study.. meja study kat depan ruang tamu so ayah ley tgk ak study.. dulu kena baca buku kecik bahasa ingeris ngan hafal sifir smpai dapat tak dapat kene tibai gile lah tapi adik ar slalu kene haha.. buku2 inggeris kecik tu plak ada tajuk2 puss in boots lah.. jack n bean stalk lah.. cinderella lah.. cite2 inggeris yg budak2 dulu.. pastu kene bace peter n jane.. haha

6. tokwan slalu cite pasal nabi petang2 smpai ak terus terer hehe.. dia dulu ulama.. salah sorang pengasas sekolah arab Daeratul Maarifatul Wataniah Kepala Batas.. cita2 ak dulu pon nak jadi ustaz gak la mcm tok wan.. tp masuk maktab mahmud je mcm ikut line lain.. tok dulu smpai menangis seronok ak dpt masuk maktab mahmud.. tapi parent ak cam tak tau pon skolah tu skolah ape...

haha kalau tgk tv dulu tok wan slalu ckp jgn jadi mcm dorang2 ni nanti masuk neraka ak time kecik2 pon takut laa.. smpai laa skang..

7. time skolah dulu ak agak nakal, masa darjah 2 penah gaduh dengan sorang budak ni name izat adam.. die slalu minta duit kat ak.. ak pe lagi panas ar.. betumbuk depan kelas.. pastu tak puas ak ckp nak jumpa geng lwn geng kat padang skolah.. kitorang pon pegi la ramai2 betumbuk kat padang skolah pulak.. balik2 tu tgk2 rupanya izat adam tu sedara mara aku juga.. merepek betol.. kat skolah slalu gak pukul budak pompuan.. nabilah penah kena pukul haha pastu ak wat dunno.. cikgu azmar tanya ak tak jwb.. senyap jerk.. haha

8. suke wat keje merepek mmg dari kecik.. ak tuka tayar basikal satu besar satu kecik bukan ape just nak merasa naek moto besar.. hehehe ..pastu pernah gak bunuh anak ayam ngan pecahkan telur die tgk anak ayam baru nak idup.. pastu kantoi ngan jiran sebelah.. ak tak mengaku gak aku buat.. tapi ayah mmg tau laa

9. tulis FUCK kat pokok kelapa hahaha ini paling sengal.. ak ada jumpa tin cat ni.. then abang sedara ak ajar ak mencarut.. cakap fuck.. ak pon ngan sempoi nye tulis fuck kat pokok kelapa jiran ak.. pastu kantoi.. time raya kena marah gile lah.. terus takde mood raye time tuu

10. kokurikulum dulu penah jadi pengerusi pbsm.. blaja ikat2 anduh.. rajin gak p pustakaan.. bace buku penyiasat enyd blyton.. lawan gak ngan member sape bace paling banyak.. tapi takde la byk sgt ak bace..

11. time darjah 5 kawan ngan nik adli, azfar ngan sape ntah sorang lagi.. time tu time minat wrestling.. sume org ada nama samaran wrestler.. ak dorang pangel 'The Rock' dengan ayat 'do you ssssmmmmmmmmellllll what the rock! is cookin' hahahha

12. time free2 kat kelas slalu lawan chess ngan cikgu azmar... menang cikgu blanja minum air.. member terer time tu alip, acip terer gak maen chess kadang2 maen batu selambut, congkak ngan dorang, kad tepuk, lawan pemadam, tapi digimon ngan pokemon ar paling hardcore fever.. mmg sume training gile nye sblm maen haha

13. pernah main bola wakil skolah.. susah cari boot sbb kecik n comel sgt eheh pastu cikgu yang ajar bola tu cikgu aziz.. garang gile die ajar, die ajar subjek tanam2 pokok tu.. subjek ape ntah da tak igt..tapi ak pernah skali kena denda kena pakai apron terbalik pastu cabut pokok kat luar haha

14. ada study group ngan laila, nabila, fatin, hafizi kot.. alamk lupe lah.. tapi kawan smpai sekarang sume bejaye2.. petang2 buat latihan sblm upsr.. tapi nyembang je byk.. tp memori dan enjoy lah smpai pmr ngan spm pon kadang kami jmp study skali kan?

15. ak slalu tulis diary dlm bahasa inggeris.. mrs tan la yang suruh tules diary kalau nak terer english.. cikgu english ak yang terbaik prnah ak dpt.. smpai form3 ak tules diary dlm english.. ada la juga improve..skang da tules blog hehe

16. Sslalu ak mengaji quran kat rumah tok ngah.. kadang2 kalau tak pegi, mlm2 baca ngan tok or ibu.. kalau tak reti baca nanti ak akan menangis gile2 sbb tak reti.. geram tol kalau tak dpt bace lancar..

17. kat skolah dulu ada hutan mak minah.. ada rumah buruk blakang skolah.. takut woo nak pegi belakang tu buang sampah.. mesti kena ajak teman pegi buang sampah kat belakang tu.. eee

18. dulu sape jawab byk betol ujian math cikgu azmar dapat meja dok depan.. ak pon slalu ye cik laila dok depan hehe so slalu la meja tuka.. tiap kali tuka org, ak kacau org laen pulak yang duduk tepi ak hehe

19. pernah masuk pertandingan fesyen darjah brapa tak igt.. ak sendiri cadang kat ayah nak pakai baju macam farmer.. punya la p cari baju oshcosh bgosh.. haha smpai ke penang.. tapi tak menang.. sedih gile

20. time skolah arab petang2 ak slalu jd tekong nasyid.. nyanyi lagu brothers teman sejati ar selalu.. time tu suara sedap lagi.. ustaz rasyid ngan ustaz solehudin la yang ajar dulu.. slalu kena cubit perut sbb lari2 dlm kelas..

21. rambut ak dulu lurus gile dan belah tengah... jeles ngan adli sebab rambut dia lagi lawa dari ak.. tapi lagi jeles ngan remoih cikgu azman sbb rambut die mmg akan kekal dari awal smpai die balik keje.. smpai skarang pon ada lagi remoih die.. hehe

22. ak mule kenal ternet time skolah rendah lagi.. da mula maen coding2 mirc n buat laman web.. pastu kena tolong ibu tulis thesis untuk master die.. terus terer tekan keybord takyah tgk keybord pon laju je tules.. (hidung kembang (ak tak reti pon buat idung kembang)hehe)

23. dulu masuk tae kwon do.. terer gak laa p tournament ape.. tp kena berenti sebab balik je training slalu pukul adk.. haish

24. ayah slalu smbut besday ak sblm masuk asrama.. then bile masuk asrama da takde da.. dulu slalu p victoria station la sbb ak slalu mengidam spageti.. gile demand.. pastu dapat adiah.. huh mmg mak ayah kita byk berkorban untuk kita.. kadang2 kita ni je tak perasan dan masih lagi leka.. insaf

25. kat skolah ak pengawas time skolah rendah penolong ketua murid.. dapat 5a.. dapat masuk sekolah sains syed putra tapi tolak sebab nak masuk maktab mahmud ngan aiman n shaukhi... guru besar ngan member2 ramai tak setuju..tp ak rasa decision ini paling bermakna bg ak..

itu kot yang teringat wat mase posting yang sibuk ni..


till then

live life to the fullest :)

2 comments:

Noorlaila Mohamed Nor said...

game ikut musim
betul2
aku pun layan gak
tp paling ganas aku main guli ja

hg mmg suka kacau Bila dari dulu lagi kan?
hahaha

yang the rock tu aku ingat
lawak laa
eh mana nik adli skarang kan?

study grup yg aku jadikan alasan sbb mls nk p skolah arab
tp study sket je pun

WEII HUTAN MAK MINAH TU DEPAN UMAH AKU LAAAA
SEKARANG XDE DAH
HAHAHAHA

merrymur said...

hutan mak minah..kakaka.
aku plak slalu cuak nak pi tandas pompuan sebab ni.
nak jumpa la sapa yg bagi nama hutan ni.adakah hang,lela?

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Cheras, HUKM, Kuala Lumpur, Malaysia
An observer, a thinker

Countdown to professional exam

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Followers


    Recent Comments