PT3 peperiksaan

Aku baru dpt tahu sistem education di malaysia ada sedikit rombakan.. Pengenalan PT3 utk pelajatr tingkatan 3...
Aku xtau sgt xcontent dia namun usaha utk menghasilkan pelajar yg bukan hanya ulat buku tetapi mempunyai skill2 tertentu adalah amat baik...
Boleh lihat dengan keadaan sistem pelajaran yg lama menghasilkan manusia2 bangang kat luar sana... Xreti berdikari dlm pelajaran... Hanya dapat suapan dan exam oreanted... Habis belajar tak dapat kerja pon...
Aku sendiri lahir dlm generasi itu dan aku keluar sendiri dari kesengalan sistem education lama yg hanya tahu exam saja... Pass exam pass hidup ka? Bodo ayam...
Apa pon mmg jadi sedikit masalah jika benda baru nk implimen... Namun benda baru ni ada ja budak ley score... Kalau fail tu nampak sgt la anak ko tu belaja jwb soalan ja...
Moga sistem education malaysia lebih maju di masa hadapan

posted under |

1 comments:

AS said...

Hi, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@zalora.com.my. I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Cheras, HUKM, Kuala Lumpur, Malaysia
An observer, a thinker

Countdown to professional exam

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Followers


    Recent Comments