Tegar btol

Ayah pon da remind.. taknak dengar..

Skang ni sume budak exam.. sains kesihatan.. yg dental tengah cuti.. tinggal dak medic yg takde pape lagi.. exam bulan 3 ni.. perghh sume da start study group.. kdg2 ak join jugak.. kdg2 tak ley nak join atas urusan kerja..

sedih lah ak urusan kerja.. awal2 lagi patut ak tak dekati menatang ni.. haish ntah lah.. ak just buat dunno je lah ngan problem2 yg dtg ni.. pasni serik da nak buat program..

bila pengarah yg jadi su, pengarah yg jadik ajk ttk, pengarah yg jadi bendahari, pengarah yg jadi exco pemasaran, pengarah yg jadi pengarah subprogram.. ntah ak rasa tak tercapai objektif.. tak seswai program sebesar ini di implimen pada pelajar2 yg ak rasa pack dengan pelajaran dan jadual akademik nye..

dengan byk gerai pameran cancel, dengan sponsor takde, nak je ak memaki2.. tapi maki2 pon bukan ley ubah keadaan..

skang tinggal lagi 1minggu sblm program.. haish ntah lah.. ak ada gerak hati progrm ni berjaya.. tapi ntah.. rasa seronok n gembira tu tak hadir..

ayah da remind.. da penah cakap pon pasal ni.. 'nanti bukan org2 bwh nak buat kerja, last2 sume bangmei yg kena buat' and it happens.. damn..

wekend ni ada asessment CNS.. though tak de carry marks tp mmg penting untuk besedia.. masa untuk study week tak cukup.. kalau ditangguh2 mmg tak lepas.. huh risau btol ak.. dengan pelajaran yg pack.. beberapa lecture ak tak pegi.. ak mmg kene all out utk semester ni.. takley concntrate sgt menda2 laen ni.. kene pandai bahagi mase..

hari tu g tgk my friend in SJMC alhamdulillah.. cyst tu bukan cancerous but she need to take care her only one left ovary.. n time tu plak jumpa ngan Habib.. perghh kembar di maktab mahmud paling merapu n kawan rapat ak dulu.. dia skang study admin kat uitm n part time model.. takley blah jadi model.. n ak rasa seronok dpt jmp dia.. dan mmg ak rasa dunia ni kecik gile.. bile kawan baek kepada syamin is his girlfriend.. gile lah.. da 4taun kot tak jumpe die..

kembar dia fadhil pulak muka taknak sebijik, skang ni ada problem ngan kesihatan.. dua tiga kali gak pengsan tengah padang bola.. haish risau lak ak.. yeah they were like brothers to me.. ak mmg slalu doakan korang.. bila ak jmp habib.. memori dulu tringat kembali..

dulu penah skali naik moto malam2 kol 1am( btw ak fly time ni) ngan takde lesen nak g minum2 kat stadium darul aman.. skali ada road block..and kene tahan polis.. polis plak tarik motor.. so kitorang kena balik jalan kaki haha gile jauh time tu nak balik skolah.. lawak gile.. ak ngan habib ar time tu.. n bley plak smpai skang pon dia mmg takde lesen moto lagi.. haishhh mcm ni punye manusia pon ada.. haha

ntah lah ak pressure lah wat menatang ni.. tunggu cepat2 abes.. tinggal sket je lagi.. pastu exam.. yeahhh..

n paling happy when ramai2 member batch ak yg risau ngan perilaku ak ni.. sume mcm soh rilek2 buat prgrm.. ada yg invite study group.. bg nasihat.. waah.. tanks dowh.. walaupon ak tak tunjuk depan korang yg ak amat beterima kasih.. tapi ak btol2 inspired ngan korang.. tanks dowh..

just nak release gmbr time prelude aritu.. malam yg best gile.. hehe






credit to encik alauddin..

just thinking.. do i need all this??in order to b a good doctor?? dont think so

tapi syamin ada kate ' jgn give up lagi'

n yes i wont

4 comments:

mYshah said...

dun give up bro, all the best!!!
sminggu je lagi. insyaAllah sumenye berjalan lancar...
doa2kan, amin

@deQashaH said...

Bravo bro! u are so impressive...seriously dude..dont ever stop..push up to the highest abiity that u have..wish u all the best for 4kl programme mr programme manager..wish to go and have a look on that program..hehehe..

may Allah bless all ur work, and do remember in anywhere at any place we go, we have responsibilty in doing da'wah...do it as u work for Allah and for the benefit of the ummah as a whole...

Ganbate!

~iceq~ said...

ppt la mke tegang gler tme reheasal prelude..wat tkot org jer..
*rolling eyes*

naoniks said...

ahahaha(once again,this post make me want to laugh more n more)..Biasalah tuh.Tanggungjwb sbg Ketua mahupun Pengarah mmg besar.Kalau anak buah x buat keje,imej Pengarah jugak yg tercemar n yg lgk buruk,program pong x berjln.Jdk nk elakkn bender neh berlakuh,pengarah la jugak yg kene ambik berat n buat semua bender yg spatutnya anak2 buah die buat.Itu mmg lumrah kalau pengarah tuh x BISA menjdk seorg yg TEGAS dan x BISA mempengaruhi anak2 buahnya utk melakukan kerja yg semudah 1,2 n 3.Jadi,jgnlah menganggap menjdk pengarah ituh semudah 1,2 n 3 juga.Make sure,dlm diri dh ada ketegasan dan kebolehan utk mempengaruhi org bwhn dgn baik agar segala kerja dpt dilakukan dgn sbaiknya, barulah terima job as PEBGARAH mahupun KETUA.
-just my opinion-

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Cheras, HUKM, Kuala Lumpur, Malaysia
An observer, a thinker

Countdown to professional exam

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Followers


    Recent Comments