haduih jatuh sudah tangga ditimpa ??

haish tak tau nk tules ape.. didalam keadaan kurang stabil..
i failed another 2papers.. huh.. metabolism n mechanism of disease... so total for all papers that i have to reseat is 3.. another one from the first sem.. sedih tol.. dont know why.. had try my best but still... hummm ntahla.. kifarah kot...

Ya Allah ampunilah aku..

hmmm result kuar ari isnin so mcm da cuti 2minggu since 1st may.. takpe lah cuti kejap pon mcm puas.. tido puas.. bejalan pon puas.. ib dtg umah so jalan2 merata gak la...g bukit bendera..sempoi gak situ... da jadi mcm tourist guide lak.. tapi actually maen blasah je jalan kat penang tuh.. ye laa.. naek kete ley tahan lagi.. tapi ni naik Rapid penang mane nak kenal jalan sgt... mmmm bagus gak paklah jadi PM ni.. mcm2 development die buat kat penang.. so thanks so much.. n most thanks God.. ;)

so da dpt result malam tu kena ceramah ngan ayah.. petang tu lepak ngan fatin dulu.. die skang kat usm so mcm cuti 2bulan.. petang tu g makan coz parent takde umah n malas nak masak.. n dalam makan2 tu la sembang ngan fatin.. mcm2 gak la die cite.. student usm lg lah takde reseat2 terus je kene repeat year.. deep inside again.. Alhamdulillah.. ak student ukm hehe

then i just got back home before maghrib.. and by that time both of my parent were already back frm their office, i didnt tell yet both of them bout my result.. then i n ayah went to masjid n had our maghrib prayer..
after that i told my result to them.. ak buat muke sedih n regret hehe n they were like giving advice.. sebab ak malas nk sembang panjang2 ak lepak dlm bilik je..
then ayah panggil..

ayah : bangmei.. kuar sat.. nak sembang sket ni..
ak : jap jap
ayah: ni mai nak habaq... jangan putus asa.. belajar.. ayah ada ja kawan2 yg border line ni.. tp depa(dorang) keep on strugling and skang da jadi doctor n ada jadi pakar da la ni.. so jgn putus asa... yang kokurikulum2 tu tinggal la dulu... kalau bangmei nak jadi politician takpe nanti da graduate jadi doctor.. nak jadi politician ayah support (fuh gile ape haha) jangan risau, tapi skang ni kene concntrate.. igt ni nama member ayah .. igt betol2 ni FATAH.. die ni dulu pandai bukan tak pandai tapi da masuk kokurikul sini sana abeh study ntah kemana last2 buat apa ja skang ni... igt jangan lupe nama FATAH kawan ayah tu...
ak: (tekulat2) ye ye insyAllah ada member fail 6subjek n ada senior same gak tapi lepas je... skang da 4th year da pon (hasil nasihat fazrul ngan ib haha)
ibu : jangan la tgk org laen.. kita kira diri sendiri tu dulu.. haishhh tak tau la...(buat muka tensin)

just ada beberapa point ak tak suke la dlm perbicaraan aritu.. mmm ak taksuke org label ak ngan label ape2 .. haish dlm kes ni ayah da label ak border line person.. ada lak camtu, panas gile ak.. ye ar.. mayb spm ke matrik ke result mcm inchi je lagi nk full.. bukan tak usaha da gile2 kot.. tapi da takde rezeki nak wat cmane.. geram nye,,
hmmmm then ak tak tau lak time bile ak ada ckp nak jd politician tapi ok je kot kalau jadi haha pastuh kes kokurikulm..susah la dlm keadaan ak mcm ni.. dok kolej ni mcm2 aktiviti kot kene join n there are few programs that i have to conduct next year.. haish pening2.. so pening2 baek layan ipod haha tido lagi best..

so esok nye ak terus balik ke ktsn... skali lagi kepanasan timbul bile abg ktsn tu tak bagi ak check in bilik ak lagi padahal next sem ak nk lepak ktsn gak... haish die bagi ak bilik lame gak... dengan susah payah nye ak ckp shahrul ak lepak tempat die which is bilik 6.. macam aman sket situ.. setelah beberapa ari kat situ tetibe dtg lagi abg ktsn soh pindah lak budak2 bilik 6 kat blok sbb ada org nak pakai bilik... waaaaaaaaaaaaaaaaaa sengal nye ktsn... so kena pindah nasib la ib nak g jedah so dengan senang ati ak lepak bilik die... huhu

hmmm mcm2 dugaan la nak exam ni.. da exam pon byk dugaan.. mudah mudahan Allah ampuni dosa2 ak... byk dosa ni.. ape nak jadi la.. :(

arini satu kejadian lawak spastik telah dilakukan oleh ib... haish.. g anta die kat klia and dengan slumber nye die meninggalkan pasport die... ya Allah flite kol 7, nasib la ada bad nak tolong anta kan paspot die.. mende tu tutup kol 6.30 so mcm time tu dalam 5.30 n bad still kat UO sedang membeli belah... hahahaha tp mayb ngan kepandaian ib mengayat bad sudi menghantar paspot nye ... dan masa amat mencemburui sbb tgl bape minit je pintu nak tutup... hahaha iyas kena marah sbb tak suport.. mane tak nye rupe2nya da penah da die wat lawak ni ngan iyas... kire ak 2nd person kena lawak ni laaa hahahaha lawak durjana... so ak pon ckp2 rilek2 sempat nye budak2 tu smpai hantar paspot.. sabar.. so ak lepak luar... slalu ibu la soh baca surah an-nasyrah kalau ada kesusahan.. ak pon kuar duduk kat luar jap perasap...smbil2 bace surah tu selawat ayat seribu dinar.. ak ulang je..

then ak masuk balik.. tgk die dok kalut2.. ak ckp sempat nye n tetibe tringat ayah penah ckp before ak dpt ukm...dulu nak masuk ukm kena 4flat n even 4flat pon takley lagi nk masuk medic..tapi ayah ckp try je minta ukm medic...he said miracles can happen... iyas siap kutuk ak memberi harapan palsu n suka mmberi harapan palsu terhadapa awek2 ak(takde kene mengena kot ngan hal ni cek iyas oi) haha pastu ak tgk jam 6.30 tepat.. ib dtg n ckp die rase mcm tak sempat n what shud he do .. told his dad or just bought another ticket... tetibe

Alhamdulillah bad ngan sape ntah sorang lagi da smpai... perghh gile lah! hahah ak pon mcm tak caye siot.. so ngan berlari2 dan menyebabkan sume org disekitar die kucar kacir.. hahahn selamat menyerahkan paspot lalu masuk ke tempat berlepas.. Alhamdulillah...
so balik iyas mengenakan ak untuk drive kete(takyah cite kott) so smpai kolej lepak depan skrin besar ni... uuuuuu sempoi hahah

actually mcm malas nak tules blog lagi igt nk buat lepas exam tapi mcm arini sonok je lawak arini terus teruja nak bloging haha

till them... salam.. doa kan kejayaan ak yee...

posted under , , |

6 comments:

Ib said...

oi OOOOOOOOIIIII!!!!!

Shamil Alfilfilani said...

haha rugi tak rakam

Hannaani said...

ak memberi harapan palsu n suka mmberi harapan palsu terhadapa awek2 ak>>>AWEK2!Tabek gile maot!

Shamil Alfilfilani said...

itu mat iyas nye ayat lah... bukan org

fazrul mokhtar said...

lek ah, ok je. nak gi jepun? hahahah

Mat Iyas said...

haha~ko merepek ar bangmei..

cube susun plot tu baik2 n ayat yg senang dpfahami...kalo aku org luar mesti aku penin..haha

aku pun xigt apsal aku komen harapan palsu ko tu..wakaka

wei2...study leklok..aku byk maen reverse psycho jer ngn ko sbb ko ni degil!! but aku slalu doa ko lepas...
sape xsyg buddy!wakakaka~

Newer Post Older Post Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About Me

My photo
Cheras, HUKM, Kuala Lumpur, Malaysia
An observer, a thinker

Countdown to professional exam

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Followers


    Recent Comments